Laget min første sushiNå har jeg akkurat laget sushi for første gang i mitt liv. Trodde det skulle være vanskelig, men det var jo gjort på et par minutter bare! Så ikke sløs 1800 kr på et sushikurs når du heller kan prøve og feile litt hjemme ;-)
Du trenger :

Sushi Nori sjøgress-ark
rå Salma-laks
agurk og avocado
klebrig ris (Jasmin kan anbefales)
eller annet tilbehør/fisk du selv ønsker

Mange bruker matte når de skal rulle makiene, fordi det er enklest. Jeg gjorde ikke et, men passet istedet på å bruke litt "makt" og rulle de sammen tett.

1. Først legger du et Nori-ark på kjøkkenbenkten, og fordeler risen jevnt utover arket. (Ta først vann på fingrene,så ikke risen klebrer seg fast i fingrene) Husk å få risen helt ut i kantene, og press den på plass så den sitter bedre.

2. Skjær salma-laks i tynne, lange strimler og plasser det i midten oppå risen. Det samme gjør du med avokadoen og agurken.

3. Rull innover mot midten. Husk å presse for hvert "rull" så det blir så tett som mulig.

4. Tenk på alle pengene du sparte på å ikke dra på et sushikurs, når du innser hvor enkelt det er ;-)

Du kan også velge å ha risen ytterst. Det er egentlig bedre synes jeg.. Da snur du bare arket etter du har tatt på risen, og legger ingrediensene på andre siden. Rull på samme måte.

Nå er det smoothie og jordbær & bringebær med fløte til dessert..mmm..
Og jeg som spiste grillmat tidligere idag også, med verdens beste Danvik-gjeng. (Tenk at det var siste dagen alle er samlet.sykt) Jeg kommer med andre ord til å trille på slutten av denne dagen...

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

blonderogvodkashots

blonderogvodkashots

23, Oslo

Trainee i Radio Metro/The Beat (www.thebeat.no) Du har aldri møtt noen som har så dårlig humor som meg, som er så klønete som meg,så spontan som meg eller tenker så høyt som meg. Tilbakestående mennesker elsker meg. Det vil si: jeg elsker meg selv.

Kategorier

Arkiv

hits